Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 10:09 - Фундаменти
Автор: virginblack Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2225 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фундаментът на дълголетието се крие в няколко малки, лесно усвоими и доказали ефективността си тактики.

 Бъди невидим. Предимства: никой не те обича, ама можеш да си мразиш колкото си щеш. Никой не те закача, не ти дава нищо, не влизаш в клюкарските колонки, не си известен, не си забележим, сред ятото волни птички може да минеш за настинал орел, нищо че си всъщност си грозна сврака или гарван. Не можеш да се видиш в огледалото, щото си невидим нали и не се виждаш двойната гушка, целулита по краката, плешивото теме и в спомените си си още млад, напет тийнейджър с голяма пишка/ цици, нищо че и тя/ те са станали невидими. Изобщо има наяква позитивна енергия в невидимия човек. Понеже единственото, което предизвиква у хората е едно голямо нищо, а единственото , което извлича за себе си е онази емоция с която от 10 души в асансьора, един е пръцнал, ама никой не знае , че си ти и всеки гледа подозрително другия.

Недостатъци: като един невидим човек, след себе си оставяш невидими неща. Освен миризмата де.

Как се става невидим: не знам, ама трябва да е лесно, щото като гледам няма много видими наоколо.

 Учи се от охлюва. Значи като мине бурята или преди нея, смело излизай, дигай лозунги, викай, плюй, храчи даже, мятай закани и заплахи. Обаче като се постъмни край тебе , одма се прибирай, че не се знае дали ще е буря или градушка. Не напускай къщичката си за дълго, че то...голия охлюв малко смешен без гащи. Недостатъците са малко: може да те стъпчи някое палаво и будно дете или да те сготвят за нечия вечеря и да се превърнеш в нечий екскремент.

 Бъди ням, сляп и глух. Три е в едно: риба, къртица и глуха свиня. Предимства; никой не знае, че в главата ти няма нищо. Недостатъци: много тренировки да съчетаеш и трите.

 Бъди хамелеон. Винаги сменяй цвета според обкръжението. Хем си в тон с тях, хем си и невидим за „другите”.

 Прави упражнения за удължаване на езика. Полезни са за хващане на мухи и други насекоми. Все пак и ти си човек, трябва да ядеш нещо. Упражненията са лесни: лижи каквото падне. В повечето случаи край теб има само задници, ама и тва е ок. Щото ако лижеш само сладолед се трупат калории, които са вредни за сърцето, понеже холестерола там...

 Не се смей! Никога, при никакви обстоятелства. Издавай само лек кикот. Смехът е вреден за кожата (стават бръчки) и натоварват емоционално сърцето.

 Не мий зъбите си, не се къпи и ползвай обществен или чужди тоалетни. Не изисква никакви усилия. Миризмата, която ще оставиш след себе си е като обратна тяга. Може да повали и бат Арни. Все пак единственото, с което не може да се пребориш е функцията на жлезите.Това е най- силното ти оръжие.

И последно: не се плоди. Децата са нерви, а не теб не ти трябват сътресения баш сега. И което е по- важно: какво ще правим с толкова много вмирисани риби с овал на прасенце, оперяване като на гарга, език като на хамелеон, очи като на къртица и променлив цвят – от тревисто зелено до кафеникаво (ама не кафявото на кафето) и с черупка от охлюв на гърба.

Всъщност току що ти сложих едно огледало да се видиш, невидимо, непобедимо, дълголетно човеченце. И що ли вместо да ме е страх от уродливостта ти, ме избива на луд смях. А аз нямам планове да векувам на тая земя, за разлика от теб и си харесвам бръчиците около очите.

Кога ще се обадиш за по кафе? Ахам.

 

 

 

 

 

 





Тагове:   дълголетие,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Харесвам си те, ей. Пишеш винаги ...
11.08.2011 20:45
Харесвам си те, ей. Пишеш винаги загатнати нещица и се забавлявам в блога ти.
Весело да ти е все на душата и се смей от все сърце!
цитирай
2. sowhat - здрасти
12.08.2011 08:37
отровна )))))))))))))))))))))))))
карам вече трета смяна, но се радвам, че намерих време да те прочета и прегърна.
п.п еби и майката на Линда
цитирай
3. анонимен - :))))))))
15.08.2011 15:30
" Бъди ням, сляп и глух. Три е в едно: риба, къртица и глуха свиня. Предимства; никой не знае, че в главата ти няма нищо. Недостатъци: много тренировки да съчетаеш и трите." :))))))))
Забавна си! Остани си все така видимо ВИДИМА!
Saraq
цитирай
4. nikola7 - Имам некои съществени забеляжки
10.09.2011 14:25
"Фундаментът на дълголетието се крие в няколко малки, лесно усвоими и доказали ефективността си тактики." до тук арно. Всъщност е така.
По-ната, трее да продължи примерно с:
1. Намирате пътя да стигнете до себе си, да се (о)познаете, да се приемете такива каквито сте и да се научите да живеете с тоя човек, въпреки несъвършенствата му.
2. Постигате някакво ниво на задоволеност - да не мислиш за има ли нещо за ядене, има ли къде да живея, некви парцалки ...
3. Откриване на дейностите носещи ти радост от живота и ... практикуването им.
4. Точка три не е константа и трее се рефрешва!
5. По-скоро следствие-извод. Откриваш, че поради човешката природа(нема да изброявам що за доброжелатели са людете помежду си), трее през 99.99% от времето да си невидим. => Учиш се на практики по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virginblack
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1508009
Постинги: 391
Коментари: 1731
Гласове: 5232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031